maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Spätzeliä ja herkkusieni-, pinaatti- ja kinkkukastiketta.



Huomasin että lähikauppaan oli ilmestynyt eksoottisia saksalaisia pastatuotteita, ja pakkohan niitä oli ostaa. Sunnuntaina innostuimme niitä sitten kokkailemaan. Resepti kaivettiin netistä, ja kun aina pitää olla mahdollisimman äkta, niin mikään englannin- tai suomenkielinen resepti ei tietenkään kelvannut. Suomensimme alkuperäiskielisen reseptin olemattomalla saksankielentaidoillamme. Lopputulos oli herkullinen ja raikas kermasta ja kinkusta huolimatta. Tässä ohje:

4 Annosta

400 g Saksalaisia nuudeleita / spätzleä
Puntti kevätsipulia hienkoksi hakattuna
Öljyä
Voita
Kinkkua (käytimme saksalaista kevyesti ilmakuivattua) pieneksi kuutioituna
Jauhoja suurustamiseen
250 g tuoreita herkkusieniä
Pinaattia
1 kynsi valkosipulia hienoksi hakattuna
Kasvisliemikuutio
1/4 l Vettä
1/8 l Valkoviiniä
2,5 dl Kermaa
Suolaa, Pippuria

Kuumennä öljyä ja voita kattilassa. Kuullota siinä kevätsipulia, valkosipulia, kinkkua, herkkusieniä, kunnes herkkusienet ovat pehmenneet. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehuta 2 minuuttia. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan al dente:ksi. Lisää kastikkeeseen kerma, valkoviini ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos kastike saisi olla mielestäsi paksumpaa, suurusta. Keittele muutama minuutti, ja kun nuudelit ovat al dente, valuta ne ja lisää kastikkeeseen.