maanantaina, helmikuuta 20, 2006

Vihreä kana-curry





Yleensä en vaivaudu tekemään currytahnoja itse, sillä aasialaisista kaupoista niitä saa valmiina ja ne ovat erinomaisia. Tämä on kuitenkin niin helppo ja herkullinen ohje, että homma kannattaa hoitaa itse.

Soseuta 4 kevätsipulia varsineen, thai-chilejä maun mukaan, pala inkivääriä, pari valkosipulinkynttä, muutama ruokalusikallinen kalakastiketta, kimppu korianteria ja persiljaa. Lisää hieman vettä, niin seoksesta tulee ohuehko tahna, mutta ei velli.

Ruskista suupaloiksi kuutioituja kanan rintapaloja ja siirrä syrjään. Niiden ei tarvitse vielä kokonaan kypsyä.

Paista ohueksi viipaloitua vihreää paprikaa muutama minuutti ja lisää tahna pannulle sihisemään. Paista muutama minuutti niin että seos paksuuntuu. Lisää kana, suolaa, mustapippuria ja purkillinen kookosmaitoa pannulle ja keitä rauhallisesti n. 8 minuuttia puolittain kannen alla.

Ja sitten jippo. Kun kana on kypsää nostele kana ja paprikat reikäkauhalla sivuun niin että vain neste on pannulla. Keitä kastiketta kokoon n. 10 minuuttia niin että siitä tulee paksua. Palauta kana pannulle ja kuumenna pari minuuttia. Lusikoi kuumalle jasmiiniriisille.

Ohje on herkullinen ja suomennettu kirjasta Thai food and cooking, Judy Bastyra and Becky Johnson.