keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Mustekalan Helsinki osa 1. - La Place

Tämä on ensimmäinen osa kirjoitussarjassani jossa aion jäsentää kotikaupunkini ruokatarjontaa. Aluksi aion käydä hieman läpi henkilökohtaisia suosikkejani Helsingin ruokaravintoloista. Näkemys on subjektiivinen, eikä tarkoitus ole olla kattava. Myöhemmin on luvassa juttua kahviloista ja baareista, sekä myös ostospaikoista.

La Place



Tämän parempaa lounaspaikkaa en usko Suomessa olevan. Ranskalaiset kokit Freddy Raoult ja David Royer, jotka ravintolan kotisivujen mukaan ovat työskennelleet Michelin-tähdillä palkituissa ravintoloissa, ovat perustaneet pienenpienen lounasravintolan Kaartinkaupunkiin Unioninkadulle. Kuvassa näkyvä pöytä on ravintolan ainoa, lukuunottamatta ikkunalla olevaa tiskiä. Eri seurueet istuvat vieri vieressä ja pöytään on katettu tuoretta leipää, oliiviöljyä, sormisuolaa ja vettä.

La Placessa listalla on joka päivä salaattia tai keittoa, pastaa tai risottoa, liharuoka ja jälkiruoka. Itse olen täysin hurahtanut ravintolan risottoihin. Ne ovat paksuudeltaan juuri oikeanlaisia. Ne tarjoillaan tulikuumina, ja raaka-aineissa, varsinkaan voissa ja parmesaanissa ;) ei ole säästelty. Mustekala ei usko että alle kympillä saa muusta ravintolasta Suomesta näin hyvää ruokaa. Itseasiassa en ole saanut parempaa risottoa mistään millään rahalla.

Tunnelma on usein jotenkin ei-Helsingissä. Eikä se ole huono asia. Saattaa olla että pöydän eri seurueet jopa rupattelevat keskenään. Jos ei muuta niin pyydetään ojentamaan leipää tai vettä. Se on meille tuppisuu-suomalaisille saavutus! Jostakin syystä puheensorinasta tuntuu kuitenkin usein olevan puolet ranskaa.

Ravintola ei ole iltaisin auki, paitsi tilauksesta. Kokit voi myös tilata kotiin ja he järjestävät kursseja.

La Place

Unioninkatu 18
00130 Helsinki
tel/fax: 09-666 366

2 Comments:

At 9:18 ip., Blogger Aurinko said...

Tässä on kyllä Helsingin paras lounaspaikka.

 
At 2:07 ip., Blogger Antti said...

Doddi, nyt on La Place testattu ja masu vielä kylläisenä herkullisesta lohijutskasta. Tosi kiva paikka!

 

Lähetä kommentti

<< Home