keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

Keväinen keitto - se on vihreää



200g pikkuparsaa
200g sokeriherneitä
1-2 paksoita
nippu kevätsipulia
1-2 mietoa chiliä
2 sitruunaruohoa
pala inkivääriä
1 1/4l kasvis- tai kanalientä
1rkl kalakastiketta
1/2 limetin mehu
3tl sokeria
1tl tamarindisosetta

Esikäsittele kasvikset, viipaloi paksoi ja kevätsipuli, poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, pilko inkivääri.
Valmista liemi, mittaa kasvisliemi kattilaa ja lisää chili, inkivääri, kalakastike, murskattu sitruunaruoho, sokeri ja tamarindisose ja anna kiehahtaa.
Käytä parsat liemessä nopeasti ja pane tarjoiluastiaan, lisää herneet ja paksoit liemeen, lisää myös limettimehu ja jaa keitto parsojen päälle.
Vihje: Voit koristella keiton rapeaksi paistetulla shalottisipulilla, Voit myös valmistaa ruokaisampaa keittoa lisäämällä siihen esimerkiksi katkarapuja, tofukuutioita tai riisinuudeleita
Ohje on SK Gourmet lehdestä 1/04 ja on yksi suosikkikeitoistamme. Otimme tänään varaslähdön kevääseen, kun kaupassa oli miniparsaa.


2 Comments:

At 11:53 ip., Blogger Anna said...

Loistava tuo vihreä väri. Täällä on ehdottomasti kevättä ilmassa, rupeaa heti tekemään mieli kevytmielisempää ruokaa.

 
At 6:56 ip., Blogger Antti said...

Jea, tätä pitää tehdä. Melkein kaikkea tarvittavaa onkin jo kaapissa. Mahtava väri tosiaan :)

 

Lähetä kommentti

<< Home